Over Mark

Ik schrijf boeken over onderwijs en deel op mijn Instagram- en Facebook-pagina's (samen meer dan 500.000 volgers) de leukste staaltjes kinderlogica. Vanaf september trek ik weer door het land met mijn theatervoorstelling: De grappigste taalfoutjes uit de klas.

Journalist
Na de school voor journalistiek kreeg ik mijn eerste ‘echte’ baan bij de regionale krant Rijn en Gouwe. Later stapte ik over naar het Algemeen Dagblad. Kabinetsformaties, vliegrampen, voetbalplaatjes, en ‘50 jaar frikandel’; noem een onderwerp en ik heb er een stukje over getikt. 

Leraar 
In 2011 vond ik het mooi geweest. Ik gooide het roer om en werd leerkracht op een basisschool. Omdat ik geen orde kon houden en gek werd van de administratie hield ik het onderwijs snel voor gezien.

Schrijver
Over die kortstondige carrièreswitch gaat mijn eerste boek: Meester Mark draait door.  Daarna verschenen onder meer Meester Mark graaft door , Schoolpleinmoeders en Juf Ans - Koningin in de klas . 

De leukste taalfoutjes vind je De grappigste taalfoutjes uit de klas. En in de Survivalgids voor juffen en meesters deel ik de beste tips van leerkrachten om heelhuids het schooljaar door te komen.

Scheurkalender
Na de zomervakantie verschijnt de derde Meester Mark-scheurkalender, boordevol creatieve ingevingen, brutale briefjes en grappige foutjes van basisschool-leerlingen.

Theater
Vanaf september 2024 tot begin februari 2025 trek ik weer door het land met mijn theatervoorstelling De grappigste taalfoutjes uit de klas. Vorig seizoen trad ik voor het eerst op in tientallen theaters, kris kras door Nederland. Er kwamen zo'n 10.000 (!) mensen kijken. Daarom is de voorstelling wegens succes verlengd 💚

 

 

 

 

© 2017 - 2024 Meester Mark | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel