Over Mark

Mark van der Werf schrijft boeken over onderwijs. Op zijn populaire Instagram- en Facebook-pagina (samen goed voor meer dan 400.000 volgers) deelt hij de leukste staaltjes kinderlogica.

 Na de school voor journalistiek kreeg Mark zijn eerste ‘echte’ baan bij de regionale krant Rijn en Gouwe. Later stapte hij over naar het Algemeen Dagblad. Kabinetsformaties, vliegrampen, voetbalplaatjes, en ‘50 jaar frikandel’; noem een onderwerp en Mark heeft er een stukje over getikt. 

In 2011 vond hij het mooi geweest. Hij gooide het roer om en werd leerkracht op een basisschool. Over die carrièreswitch gaat zijn eerste boek: Meester Mark draait door. Daarin vertelt hij hoe hij op zijn 35-ste het onderwijs in ging, maar er binnen twee jaar al weer de brui aan gaf. In het vervolg, Meester Mark vraagt door, vertellen andere leerkrachten hoe zij wél het hoofd boven water houden. Daarna verscheen Meester Mark graaft door, waarin tientallen onderwijzers schetsen hoe hun beroep in ruim een halve eeuw is veranderd.

In Meester Mark rekent het goed en Een dikke tien van Meester Mark bundelde hij de leukste afbeeldingen met grappige foutjes, lieve briefjes en creatieve ingevingen van leerlingen. Ouders, juffen en meesters sturen die dagelijks in groten getale naar hem op.

In Schoolpleinmoeders volgt Mark tientallen ouders: Verlegen buitenbeentjes en vileine roddeltantes; ouders die sidderen voor hun eerste tienminutengesprek en oude rotten die al heel wat werkstukken in elkaar hebben geflanst.

Marks nieuwste boek is Juf Ans - Koningin in de klas  Een heel schooljaar loopt hij mee met de broodnuchtere Brabantse mavo-docente Nederlands. Op haar leerlingen raakt ze nooit uitgekeken, maar de rompslomp komt haar neus uit. Geeft ze er de brui aan, of slepen de pubers hun docente er doorheen?

 

© 2017 - 2021 Meester Mark | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel