Over Mark

Ik schrijf boeken over onderwijs en deel op mijn Instagram- en Facebook-pagina (samen meer dan 500.000 volgers) de leukste staaltjes kinderlogica; creatieve ingevingen, brutale briefjes en grappige foutjes van leerlingen.

Dat zit zo:

Na de school voor journalistiek kreeg ik mijn eerste ‘echte’ baan bij de regionale krant Rijn en Gouwe. Later stapte ik over naar het Algemeen Dagblad. Kabinetsformaties, vliegrampen, voetbalplaatjes, en ‘50 jaar frikandel’; noem een onderwerp en ik heb er een stukje over getikt. 

In 2011 vond ik het mooi geweest. Ik gooide het roer om en werd leerkracht op een basisschool. Over die carrièreswitch gaat mijn eerste boek: Meester Mark draait door. Daarin vertel ik hoe ik op mijn 35-ste het onderwijs in ging, maar er binnen twee jaar al weer de brui aan gaf. In het vervolg, Meester Mark vraagt door, vertellen andere leerkrachten hoe zij wél het hoofd boven water houden. Daarna verscheen Meester Mark graaft door, waarin tientallen onderwijzers schetsen hoe hun beroep in ruim een halve eeuw is veranderd.

In Schoolpleinmoeders volg ik tientallen ouders: Verlegen buitenbeentjes en vileine roddeltantes; ouders die sidderen voor hun eerste tienminutengesprek en oude rotten die al heel wat werkstukken in elkaar hebben geflanst.

En in Juf Ans - Koningin in de klas   loop ik een heel schooljaar mee met de broodnuchtere Brabantse mavo-docente Nederlands. Op haar leerlingen raakt ze nooit uitgekeken, maar de rompslomp komt haar neus uit. Geeft ze er de brui aan, of slepen de pubers hun docente er doorheen?

De leukste taalfoutjes die ik heb verzameld vind je in het boek: De grappigste taalfoutjes uit de klas.

Hartstikke trots ben ik ook op de allereerste Meester Mark Scheurkalender 2023!

 

 

 

© 2017 - 2024 Meester Mark | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel